Publicitat

Per a les properes eleccions catalanes

JxC sense candidat

Imatge d'un acte de Junts per Catalunya

Els moviments que s'estan realitzant a l'interior del PDECat i de la seva marca electoral, Junts per Catalunya (JxC) tenen el seu origen a l'inici de la pugna entre diversos dirigents per encapçalar la candidatura del partit a les properes eleccions catalanes. Fonts del PDECat diuen que les eleccions les convocarà el president Torra quan es difongui la sentència del judici contra els líders independentistes pel procés que va culminar amb la declaració d'independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Un dels dirigents implicats en aquesta pugna té el problema que les eleccions catalanes podrien arribar abans que pugui presentar-se. És Artur Mas, que està inhabilitat judicialment per ocupar càrrec públic fins el 20 de febrer del 2020, per la seva relació amb l'organització del referèndum del 9 de novembre del 2014, quan era president de la Generalitat, i que, encara que amb algunes reserves, ha expressat el seu desig de presentar-se.

Piuigdemont, tot i que ha dit que no es presentarà, podria ser candidat com a una simple manera de fer soroll, aresa la seva situació judicial, fugat a l'estranger per eludir l'acció de la justícia. Per tant, en aquest cas, el número dos seria, de facto, el número u. I queda Torra, que ha afirmat darrerament que no se sent un "president provisional”, encara que podria quedar inhabilitat judicialment per la polèmica dels llaços grocs durant la campanya electoral del 26-M. A hores d’ara sonen altres noms, però la pugna està totalment oberta, i la realitat es que el PDECat encara no té candidat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat