Bildu, BNG i ERC, amb Pedro Sánchez

JxC s'ha quedat sol

Foto 'de família' dels signants de l'acord

Durant la campanya de les últimes eleccions europees, Esquerra, Junts per Catalunya, Bloc Nacionalista Gallec (BNG), EH Bildu i Junts per Catalunya (JxC), a més d'altres organitzacions nacionalistes més petites, van signar una declaració recolzant el dret d'autodeterminació. Tanmateix, posteriorment no s'ha fet un seguiment dels resultats polítics que ha produït aquest pacte.

De fet, i segons admeten fonts independentistes catalanes, l'acord només va ser un acte de propaganda dins del marc d'aquella campanya electoral, però no ha produït cap resultat, entre d'altres qüestions perquè tres dels signants més importants (Esquerra, BNG i EH Bildu ) van actuar d'una manera que implica la ruptura d'aquest acord conjunt.

Així, aquests tres partits van decidir facilitar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol, i JxC es va quedar sol a la seva oposició a aquesta postura. L'estratègia dels exconvergents ja havia provocat que el seu tradicional aliat a l'Estat, el PNB -que es va negar a signar aquest document-, es desmarqués d'ells de manera rotunda. És a dir, el partit de Puigdemont i Torra està sol en aquest plantejament.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat