Publicitat
Confidencial · 11 de Juliol de 2019. 00:05h.

La broma de la unitat

ERC i JxC, aferrats al Govern

La broma de la unitat

Imatge del Govern (ERC - JxC) de Quim Torra

Els dirigents independentistes segueixen mantenint la ficció de la unitat entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), encara que fins i tot  una dirigent molt influent d'aquest últim grup, com a Elsa Artadi, ha reconegut que "hem tocat fons" pel que fa a la divisió entre ambdues formacions. Es referia a la gran polèmica provocada pel pacte entre JxC i el PSC per repartir-se la Diputació de Barcelona.

Les fortes desqualificacions que han intercanviat entre ells els dirigents d’ambdós partits és difícilment compatible amb el manteniment durant molt de temps de la seva coalició al Govern de la Generalitat. Malgrat tot, tant Esquerra com a JxC segueixen aferrats al Govern, que a més compta amb una majoria precària i dubtosa al Parlament de Catalunya.

Aquesta situació demostra que ja no es tracta de mantenir viu el projecte independentista, sinó de seguir controlant el Govern de la Generalitat mentre sigui possible, per repartir-càrrecs, sous i concessions públiques. En aquest sentit, intentaran seguir fins que es difongui la sentència del judici contra els dirigents independentistes processats per l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya de la tardor del 2017.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat