Publicitat
Confidencial · 3 de Juny de 2019. 00:10h.

'La Cambra' inquieta la CEOE

Pel control de l'entitat per l'ANC

'La Cambra' inquieta la CEOE

Joan Canadell, durant les votacions, presidirà 'la Cambra' (foto: Joan Canadell / 'Twitter')

La direcció de la gran patronal espanyola, la CEOE, ha vist amb sorpresa i una gran preocupació l'ofensiva de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que li ha permès controlar la Cambra de Comerç de Barcelona, la Cambra. Fonts empresarials diuen que la CEOE responsabilitza directament la direcció de la principal patronal catalana, Foment del Treball, d'aquesta situació. Foment està presidit actualment per Josep Sánchez Llibre, que va ser durant molts anys el número dos de Josep Antoni Duran i Lleida a la direcció d'Unió Democràtica.

Les mateixes fonts diuen que la CEOE critica la direcció de Foment per la seva actitud de passivitat que, al parer de la patronal espanyola, hauria jugat un paper fonamental perquè l'actuació de l'ANC sobre la Cambra hagi tingut èxit. La realitat és que, fins i tot dins del mateix Foment, hi ha sectors que comparteixen l'anàlisi de la CEOE, ja que consideren que el projecte independentista de controlar la Cambra era conegut i podria haver-se evitat amb una actitud menys passiva.

La CEOE, diuen les mateixes fonts, té por que el cas de la Cambra esdevingui un obstacle per al desenvolupament de l'economia catalana i, també, per a l'eventual retorn a Catalunya de les més de 4.000 empreses, entre elles les més importants, que van canviar la seva seu social per a ubicar-la fora del territori català durant els moments de més tensió de l'ofensiva independentsta de la tardor del 2017. La patronal espanyola no oblida que, en el cas del Quebec, la gran majoria de les empreses que van abandonar Mont-real per situar-se a Toronto a conseqüència de l'agitació independentista, mai no han tornat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, Vaterlux, 03/06/2019 - 13:18

Aqui tampoco van a volver, con Cambra o sin ella.

#1 El Sifoner, Castelló, 03/06/2019 - 12:29

Yo creo que deberían de olvidarse de que vuelvan esas empresas, entre varios motivos este este "Ni olvido ni perdón" "Botiflers" o ¿es que acaso a las empresas que vuelvan si las van a perdonar? ¿aquí ya no se pide DIGNIDAD?