Publicitat
Confidencial · 20 de Febrer de 2020. 00:00h.

La contradicció d'ERC

Mantenir la unitat i trencar amb JxC

La contradicció d'ERC

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont en el Palau de la Generalitat

Alguns dirigents d'Esquerra admeten que el partit es troba, a hores d’ara, sotmès a una doble pressió, la qual cosa implica una contradicció política molt difícil de solucionar. D'una banda, ERC vol mantenir una imatge d'unitat amb el conjunt de l'independentisme, i d’una altra, intenta desmarcar-se de Junts per Catalunya (JxC). I ambdues coses són incompatibles.

La proximitat de les eleccions catalanes provoca que la direcció del partit vulgui evitar situacions susceptibles de generar acusacions de trencar la unitat i de traïció, unes acusacions que de fet ja estan començant a produir-se, i que procedeixen dels amplis sectors de JxC controlats per Puigdemont, Torra i el grup de Waterloo. ERC té por del desgast electoral que sofriria a conseqüència d'aquesta situació.

Tanmateix, el projecte d'Oriol Junqueras i el seu equip d'abandonar les postures unilaterals, simbòliques i inviables de JxC i Waterloo, per negociar amb l'administració espanyola i esdevenir el partit majoritari que governi Catalunya, l'obliga a desmarcar-se totalment de les posicions dels exconvergents. I aquest plantejament xoca frontalment amb l'intent de mantenir una aparença d'unitat de l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat