Publicitat
Confidencial · 14 de Febrer de 2020. 00:05h.

La CUP acudirà al rescat

Completarà una majoria independentista

La CUP acudirà al rescat

Imatge d'una pancarta de la CUP en una manifestació independentista

La direcció de la CUP ha realitzat una crítica molt dura del projecte pressupostari de la Generalitat, pactat entre el Govern i els comuns d’Ada Colau. Així, la diputada cupaire Maria Sirvent ha afirmat que els comuns estan generant "falses expectatives" a la societat amb el seu suport a uns pressupostos que són "el full de ruta d'un Govern fracassat”, i que serveixen per “consolidar les privatitzacions”.

Malgrat tot, fonts de l'independentisme radical asseguren que, si cal, la CUP acudirà en ajuda d'Esquerra i de Junts per Catalunya per sumar els seus vots al Parlament i mantenir una majoria que els permeti continuar controlant el Govern. És a dir, que al moment decisiu, si arriba, els cupaires es comportaran com a socis lleials a l'Executiu que ara critiquen.

El motiu fonamental de les seves crítiques és que la CUP, davant de l'inici de la precampanya electoral a Catalunya, pretén donar una imatge diferenciada de l'Executiu que presideix Quim Torra, i d'Esquerra, que mitjançant el seu conseller d'Economia i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha intentat recentment l'aprovació d'una llei que obria la via de les privatitzacions dels serveis socials de la Generalitat, un intent rebutjat per la cambra. Però si perilla el control independentista de l'administració i les finances públiques catalanes, la CUP acudirà al rescat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat