Publicitat

Els 'cupaires' s'arrengleren amb JxC

La CUP, amb la dreta

Artur Mas i David Fernández (CUP) s'abracen el 9-N del 2014

La direcció de la CUP ha tornat a donar prioritat, una altra vegada, al plantejament identitari i nacionalista, enfront de les posicions socials i de classe, i s'ha arrenglerat amb les tesis de la dreta independentista -Junts per Catalunya (JxC) i el grup de Waterloo, amb Puigdemont com a líder- pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol.

En aquest sentit, la diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha carregat contra Esquerra per la seva negociació amb el PSOE per a la investidura, i ha acusat el partit que dirigeix Oriol Junqueras de "generar governabilitat a canvi de res". És a dir, els cupaires assumeixen les posicions neoconvergentes enfront de la postura d'Esquerra.

Des que es va iniciar el procés sobiranista a Catalunya, la direcció de la CUP va col·locar les seves reivindicacions sobre polítiques socials a un segon nivell, per sota dels seus plantejaments nacionalistes. A més, sempre ha fet una mena de front comú amb els sectors que procedeixen de l'antiga Convergència, el tradicional instrument polític de la burgesia catalana.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Toni, Barcelona, 05/12/2019 - 16:30

Que nadie olvide que el fascismo lo "inventó" un señor que era Socialista/Comunista y que con el tiempo se hizo Nazionalista.

https://es.wikipedia.org/wiki/Benito_Mussolini

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2019 - 14:42

Por decirlo de manera suave, los cupijos son el brazo armado de la uitraderecha separatista.