Publicitat
Confidencial · 14 de Gener de 2020. 00:18h.

La CUP, fora de les fotos

Passa una fase de perfil baix

La CUP, fora de les fotos

Artur Mas i David Fernández s'abracen la nit del 9-N del 2014

Malgrat les seves habituals crítiques a la Generalitat, a Esquerra i a Junts per Catalunya (JxC), la CUP surt al rescat de l'independentisme al Parlament els moments decisius, i fa pinya amb les dues formacions sumant els seus vots, per evitar victòries importants de la oposició. És a dir, les seves crítiques no solen anar més lluny de les paraules.

De tota manera, el perfil de la CUP és baix des de fa bastants mesos. Fonts independentistes radicals parlen d'una certa decepció pel trist final del projecte de l'independentisme, un projecte a favor de el qual van apostar amb força els cupaires. Precisament, les reflexions que aquesta aposta estan provocant actualment dins de la CUP podrien ser una de les principals causes del seu baix perfil d'actuació.

És evident que el difícil equilibri intern de la CUP entre la seva ànima social i la seva ànima independentista es va trencar totalment a favor de la segona, un trencament que va començar a materialitzar-se quan van decidir presentar-se a les eleccions al Parlament. Després, l'aliança amb el denominat sector negocis de Convergència (reflectida a la imatge de l'abraçada entre David Fernández i Artur Mas), la qual cosa és totalment contrària a l'essència de la CUP, va acabar desnaturalitzant els esquemes ideològics cupaires. Sobre tot això s'estaria reflexionant ara.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat