Publicitat
Confidencial · 7 de Maig de 2019. 00:07h.

La CUP la va encertar

Negant-se a participar el 28-A

La CUP la va encertar

Una pancarta de la CUP durant una manifestació independentista

La direcció de la CUP va acordar abans de les eleccions generals espanyoles del passat 28 d'abril que no presentarien candidatures. Tanmateix, un dels seus sectors més importants, Poble Lliure, va discrepar d'aquesta decisió i es va presentar a la coalició Front Republicà, formada per Poble Lliure; La Forja -molt proper a l’anterior-; Som Alternativa, el grup d'Albano Dante Fachin, i Pirates de Catalunya.

La decisió de Poble Lliure de no respectar la posició acordada per la direcció de la CUP va generar una difícil situació a l'interior de la formació, ja que es tractava d'un acte clar de trencament de les normes internes de funcionament. Malgrat tot, els cupaires van actuar amb molta prudència, evitant tensar la corda, i el problema no va provocar conseqüències més greus.

En qualsevol cas, la coalició Front Republicà no va aconseguir als comicis del 28-A cap escó, i aquest fet, al marge de les qüestions ideològiques i estratègiques que van portar la CUP a prendre l'acord de no presentar-se a aquestes eleccions, avala totalment aquesta decisió de la direcció. De la seva banda, el grup Poble Lliure ha quedat molt debilitat dins de la CUP després d'aquest episodi.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat