Publicitat
Confidencial · 30 d'Abril de 2020. 00:20h.

La diferència amb Alemanya

Allà no es burlen dels morts de Berlín

La diferència amb Alemanya

Imatge d'arxiu de la canceller d'Alemanya, Angela Merkel

Els defensors que l'administració espanyola comparteixi amb les comunitats autònomes la gestió de l'estat d'alarma, aplicat per frenar l'epidèmia del coronavirus, solen evocar aquests dies els positius resultats de la gestió del problema a Alemanya. I els justifiquen com el producte de la col·laboració entre l'administració central i els estats federats. Per contra, atribueixen les negatives xifres d'Espanya al centralisme de la gestió.

El problema és que aquests defensors de la descentralització, i fins i tot de la devolució de les competències, prescindeixen del fet que a Alemanya, els estats federats col·laboren a tots els aspectes de la crisi amb el Govern central, i en cap moment no han prescindit del concepte de la lleialtat institucional, un criteri bàsic perquè un estat descentralitzat, o federal, pugui funcionar amb eficàcia.

Tanmateix, les autoritats independentistes de la Generalitat de Catalunya estan intentant boicotejar, des que va començar l'epidèmia, l'actuació del Govern central, per desgastar la seva imatge i aconseguir el seu desprestigi, sense tenir en compte que aquest boicot pot provocar eventualment un increment de les víctimes. És a dir, a Alemanya, els partidaris que els länder tinguin més competències no es burlen dels morts que el coronavirus causa a Berlín, com sí que ocorre aquí.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 VRaptor, Alicante, 30/04/2020 - 02:30

Poco bueno se puede decir de semejantes desalmados que no respetan ni a sus propios ciudadanos muertos. Habrá que entender que para estos perversos los que no sean de su familia cercana no son sus muertos. Es extraño que nadie tenga constancia de algún familiar, de edad avanzada, del Govern con problemas de infección.¿La pureza de raza?