Publicitat
Confidencial · 24 de Gener de 2020. 00:05h.

La doble cara dels 'comuns'

Pacten pressupostos amb la dreta catalana

La doble cara dels 'comuns'

Ada Colau amb Jéssica Albiach, que ha negociat al Parlament el pacte del pressupost de la Generalitat

El conglomerat polític denominat els comuns, que lidera a Catalunya Ada Colau, es va presentar sempre com a una mena d'esquerra alternativa, com a la nova esquerra. Tanmateix, aquests col·lectius, que aparentment intentaven canviar els criteris de fer política de l'esquerra tradicional, estan mantenint alguns comportaments contradictoris amb aquestes expectatives.

A hores d'ara, els comuns estan realitzant pactes que permetin l'aprovació dels projectes de pressupostos tant a l'Ajuntament de Barcelona com al Parlament de Catalunya. Aquests moviments també podrien facilitar l'aprovació el projecte pressupostari de l'Estat, atès que Podem forma part de l'Executiu de coalició amb el PSOE que presideix Pedro Sánchez, amb Pablo Iglesias com a un dels vicepresidents.

Algunes fonts dels comuns catalans han expressat la seva decepció amb aquests pactes pressupostaris, atès que una de les peces fonamentals és Junts per Catalunya, el partit de Puigdemont i Torra. Aquestes fonts es pregunten si la nova esquerra pot assumir pactes pressupostaris amb aquest partit, hereu de Convegència, que tampoc no pot identificar-se amb cap tipus d'esquerra i que va protagonitzar importants i nombrosos casos de corrupció, així com a dures retallades de les polítiques socials a Catalunya. És aquesta la nova esquerra alternativa?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Alejandro, Villadecans, 24/01/2020 - 08:40

Es lo que no entiendo que los comunes que se dicen de izquierdas y de muy izquierdas que ponen al PP a parir por ser de derchas y aqui van de la manita de los convergentes, que son tan de derechas o mas que el PP, y que solo en Cataluña tienen mas casos de corrupcion que el PP en toda España. Como puede haber gente de izquierda que los vote