Publicitat

Rajoy contestaria amb el 155

La DUI fa menys por

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

Des de fa temps, quan s'esmentava la possibilitat d'una declaració d'independència unilateralment per l'independentisme (DUI), es creava a l'escenari polític català una sensació de gran inquietud i preocupació, al costat d'una considerable por de les cosecuencias que podria tenir aquest fet .

Tanmateix, la ràpida evolució dels esdeveniments ha despullat l'eventual DUI de gran part de la seva capacitat d'intimidació, ja que amplis sectors polítics i socials de Catalunya estan convençuts que, de fet, es tractaria d'una qüestió simbòlica, d'un simple gest, ja que que no implicaria una independència real i efectiva.

Igualment, l'aplicació de l'article 155 de la Constitució ha perdut gran part del seu contingut de mesura excepcional, i ara es veu com una resposta lògica a una eventual DUI. Malgrat tot, fonts de diverses formacions polítiques catalanes adverteixen que ambdues decisions crearien una situació de conseqüències imprevisibles.

3 Comentaris

Publicitat
#2 Protágoras, bcn.España, 06/10/2017 - 11:52

Los demócratas debemos salir a la calle. No podemos permitir que los totalitarios destruyen lo que tanto ha costado construir. La democracia y el mejor período de toda la historia de España.

Solo son valientes cuando van en manada.

#1 Maria Padilla , Barcelona , 06/10/2017 - 07:36

Ahir a la nit no van haver-hi cassolades al meu barri, i això que està ple d'estelades. S'espanten amb una celeritat pasmosa, i així fan fàstic. Les idees s'han de defensar peti qui peti, i si no que no ens haguessin martiritzat tots aquests dies. De debò, la "rauxa" catalana fa pena. Covards.

#1.1 Pere, Logroño, 06/10/2017 - 23:45

Catalina, que no te entiendo