Publicitat
Confidencial · 7 de Gener de 2020. 00:45h.

La factura serà alta

Pagarem molt cara la DUI del 2017

La factura serà alta

El Parlament, després de declarar-se la independència el 27 d'octubre del 2017

Molts dirigents independentistes consideren que els fets que l'independentisme català va protagonitzar durant la tardor del 2017 potser van ser un error, però un error polític. És a dir, pensen que, probablement, van calcular malament, com de vegades es calcula malament un decret, o una llei. Per tant, es rectifica, es fa marxa enrere -com s'està heciendo tot i que no es reconegui per l’independentisme- i ja està. Tot torna a ser com abans.

S'equivoquen. Els impulsors d'aquells fets van vulnerar no només la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya, sinó també el Codi Penal. A més d'aquest aspecte jurídic -molt greu- de l'afer, van actuar contra l'autoritat de l'Estat, i van intentar prescindir d'aquesta autoritat. I això és una cosa que no oblida cap estat. Va ser una aposta molt alta i la van perdre. Un error molt greu. Van beure oli.

I l'Estat no es quedarà satisfet amb una condemna judicial. Encara que sembli molt greu, és l'aspecte simplement formal del problema. La vendetta  de l'establishment espanyol serà política i econòmica. Quan la situació es normalitzi a Catalunya i a Espanya, es produirà una ofensiva per reduir de manera dràstica l'actual nivell de l'autogovern català. I els problemes econòmics de Catalunya ja s’estan començant a constatar.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Laughter, L'H - España, 07/01/2020 - 21:41

Me importa un comino la gobernabilidad de Cataluña y lo que pase con ella.

#3 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia), 07/01/2020 - 18:30

Es la segunda vez que conozco de un nuevo mosen en una parroquia catalana que es sudamericano. Escasean los curas catalanes, iglesias vacìas. Entonces la pujolada de primar a musulmanes antes que a iberoamericanos. los bisbes tienen que rectificar. Las élites catalanas son un desastre, lo de la independencia les viene muy grande. El Rey en pelotas

#2 Sharp, Tarragona, 07/01/2020 - 12:04

hay gente en el independentismo cerril que siguen creyendo que lo ocurrido saldran con mas competencias, mas autonomía y mas financiacion, El Sr, Esteban del PNV decía que el establisment del Estado era de derechas. El establismen de cualquier estado no es de derecha ni de izquierdas, es del Estado y no le gusta que intenten sobrepasarlos.

#1 Pepón, Bcn, 07/01/2020 - 09:56

De hecho Junqueras, Puigdemont y Cía. deberían ir a la cárcel por irresponsables. Es como si por un error garrafal de un arquitecto se hunde todo un edificio. El arquitecto iría a la cárcel. Con los médicos, ingenieros, etc... pasa lo mismo.