Publicitat
Confidencial · 19 de Juliol de 2019. 00:30h.

La fi d'una aliança?

Tensions entre Puigdemont i Torra

La fi d'una aliança?

Puigdemont i Torra, en una imatge d'arxiu

Les relacions entre Quim, Torra i Carles Puigdemont estan passant per una fase difícil, segons algunes fonts del PDECat, que fins i tot consideren que el progressiu augment de les tensions entre ambdós dirigents posa en greu risc de ruptura l'aliança que havia permès fins ara que el expresident decidís des de la ciutat belga de Waterloo sobre l'estratègia del Govern de la Generalitat.

Des de fa temps ha estat evident la marginació a la qual Puigdemont sotmetia Torra sobre totes les decisions importants, però l'intent de l'actual president d'exercir realment les seves funcions, actuant amb autonomia pel que fa al grup de Waterloo, hauria provocat un gran malestar a Puigdemont i el seu entorn. De fet, Torra és president perquè Puigdemont ho va designar, amb la condició que depengués totalment de Waterloo. Quan Torra va prendre possessió ja va dir que es considerava un president "provisional", perquè el "president legítim" era Puigdemont. Encara que últimament ha fet marxa enrere pel que fa a aquesta afirmació

Ara, Torra, que se sent marginat, intenta decidir pel seu compte, però està totalment fora de la dinàmica del partit, i no té problemes al Govern simplement perquè el Govern no funciona. En aquest escenari, l'aval de Puigdemont al pacte de Junts per Catalunya amb el PSC per repartir-se la Diputació de Barcelona ha estat un fet totalment inesperat per Torra, que sol conèixer pels mitjans de comunicació les principals decisions que l'afecten directament, encara que es prenen a Waterloo.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Albert, BCN, 19/07/2019 - 21:17

Quiza se va dando cuenta del ridiculo que esta haciendo... o eso, o se esta cansando de inaugurar una vez mas otra feria de la ceba.

#1 teruel existe, BCN, 19/07/2019 - 11:55

L'eterna història del senescal que es creu el verdader governant. Però hi ha un test infalible en el cas de Torra per avaluar si tot això és veritat o no: ha ocupat Torra el despatx de Puigdemont? Jo no sé quina és la resposta.

#1.1 OFNI, EL CARXE, 19/07/2019 - 15:16

"El MHP bis dóna un cop a la taula i utiltza el wàter de Palau."
Vicenç Pardal,Villagüevo.

#1.2 Menjamela Grandi, Anapurna, 19/07/2019 - 15:18

Mejor aún: ¿ha aposentado sus presidenciales posaderas en el trono de Puigdement y Mas, o tiene que acudir al escusado de los bedeles a evacuar?