Publicitat
Confidencial · 6 d'Abril de 2020. 00:25h.

La Generalitat perd el pols

Protagonisme de l'Estat a Catalunya

La Generalitat perd el pols

Efectius de la UME a Barcelona

La Generalitat ha intentat assumir el protagonisme efectiu a Catalunya de les iniciatives contra l'emergència sanitària del coronavirus, enfront de l'actuació de l'administració espanyola, però finalment, ha fracassat. Llavors, ha pretès donar, si no més, una certa imatge mediàtica en el sentit que controlava la situació, però el seu aparell de comunicació no l'ha aconseguit.

De fet, com admeten algunes fonts de l’administració catalana, era molt difícil aparentar que la Generalitat protagonitzava l'ofensiva contra l'epidèmia després que el Govern de Madrid declarés l'estat d’alarma, que implicava que les competències sanitàries, i les d'ordre públic relacionades amb l'afer, passaven de la Generalitat a l'Estat.

D'altra banda, la Generalitat ha comès greus errors de gestió, i ha fracassat també quan ha intentat polititzar la crisi, la qual cosa ha estat interpretat per gran part de l'opinió pública catalana com a una actuació totalment insolidària. La realitat és que l'administració catalana ha perdut clarament el seu pols amb l’Estat sobre aquesta qüestió.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Telamarinera , Vng, 06/04/2020 - 17:18

Disculpe, no han perdido el pulso, los dos gobiernos suspendidos.
Lo que está claro, es que juntos, como antes, difícil.
Habrá que ir a una sociedad de compartimentos, de dos culturas, de dos latidos., al menos.
Donde esté predefinido todo, y la política se reparta los espacios en uno y otro compartimento.

#1 Juan Jose García, Cunit, 06/04/2020 - 09:43

Dentro de cinco años,volveran a ser protagonistas.Es sólo un respiro.