Publicitat

Fiasco independentista amb la Diada

La gran decepció

Imatge de la manifestació de la Diada d'aquest dimecres

L'assistència a la manifestació de la Diada d'aquest dimecres va ser molt notable, però també molt inferior a la d’anys anteriors. En aquest sentit, fonts independentistes admeten que és correcte parlar de fracàs i, sobretot, de decepció entre els sectors que encara esperaven que la proximitat de la sentència del judici als líders independentistes processats pels fets de la tardor del 2017 provoqués la unitat del independentisme.

Tanmateix, no ha estat així. La divisió ha passat factura, amb un considerable descens de la mobilització independentista, la qual cosa reflecteix també el desànim d'amplis sectors de l'independentisme no només per les divisions internes, sinó pel descens progressiu i generalitzat de les expectatives independentistes des de l’octubre del 2017.

Un altre factor que ha contribuït a la decepció d'aquesta Diada és el cansament de molts independentistes amb la política dels seus dirigents basada a gestos, mentides, promeses incomplertes i paraules que no tenen contingut real, sense que no hi hagi ja cap projecte coherent i viable per elaborar un full de ruta cap a la independència. El fracàs d'aquesta Diada és també, bàsicament, el fracàs de l'estratègia dels líders de l'independentisme català.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 agarraos de lo que os viene, Barcelona , 12/09/2019 - 12:36

Pobres gentes, con esas caras de ilusión y con esas camisetas recién estrenadas, y que no vean que les engañan. Que tortazo se va a pegar Cataluña el día que lo descubra.