El 2017 s'incomplia la llei; ara no

La gran diferència

Un cartell a favor de l'aplicació del 155 a la Generalitat

Els partits que exigeixen ara l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució no tenen en compte que la situació és a hores d'ara totalment diferent de la que va provocar que a l'octubre del 2017 el Govern de l'Estat, que llavors presidia Mariano Rajoy, es veiés obligat a aquesta apliació. No són situacions similars.

La diferència bàsica és que, al setembre i l’octubre del 2017, tant el Govern com a la Mesa del Parlament incomplien de manera sistemàtica la legalitat vigent, bàsicament la Constitució espanyola i l'Estatut de Catalunya. Sin embargo, aquest escenari de vulneració habitual del marc legal no s'està produint actualment a Catalunya.

Des del fracàs del 2017, els dirigents independentistes, inclosa una gran part de les autoritats de la Generalitat, estan tenint molta cura per evitar precisament que se'ls pugui acusar d'incomplir la legalitat. Es limiten a gestos, a paraules, a simbolismes, però quan s'acosten al moment decisiu, reculen. Aquesta és la diferència amb la tardor del 2017.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Albert, BCN, 08/02/2019 - 22:30

Es normal... le han visto las orejas de la justicia al lobo de ley. En realidad son unos cobardes mentirosos y malcriados que se creen que son mejores que los demas españoles, los miran por encima del hombro como si les debieramos algo... una vergüenza de personas adorando una verguenza de ideologia.. nacionalismo eeggs!!

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/02/2019 - 00:25

"les autoritats de la Generalitat, estan tenint molta cura per evitar precisament que se'ls pugui acusar d'incomplir la legalitat. Es limiten a gestos, a paraules, a simbolismes, però quan s'acosten al moment decisiu, reculen" = La república no existeix,. Idiota!