Publicitat
Confidencial · 9 de Maig de 2019. 00:30h.

La gran mobilització

Serà només un avançament electoral

La gran mobilització

Imatge del tribunal que jutja els dirigents independentistes processats

L'independentisme català més radical amenaça des de fa temps amb una gran mobilització ciutadana, si la sentència del judici contra els acusats pels fets de la tardor del 2017 és condemnatòria. Malgrat tot, en cap moment no s'han especificat les característiques concretes d'aquesta mobilització, és a dir, no se sap en què consistirà.

Tanmateix, fonts independentistes asseguren que, de fet, es tractaria d'una convocatòria avançada d'eleccions a Catalunya. La convocatòria és competència del president de la Generalitat, Quim Torra, encara que òbviament la decisió serà presa a Waterloo per l'expresident Puigdemont, que és el dirigent que realment decideix sobre les actuacions del Govern.

Els independentistes estan començant a assumir, encara que no ho reconeguin de manera pública, que la seva capacitat de mobilització ha disminuït de forma considerable des del fracàs de l'intent independentista de setembre i octubre del 2017. Per tant, es limitaran a una actuació totalment legal, com és una convocatòria d'eleccions, prescindint de qualsevol iniciativa que pugui demostrar la seva actual debilitat política i operativa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat