Confidencial · 15 de Maig de 2019. 00:30h.

La imatge independentista

Creix l'assimilació a la ultradreta

La imatge independentista

El líder de la Lliga, Matteo Salvini, amb una estelada

La proximitat de les eleccions al Parlament Europeu del dia 26 d'aquest mes, i les expectatives que els grups ultradretans euroescèptics puguin augmentar de manera considerable la seva actual representació a l'eurocambra, han fet que revifi al conjunt d'Europa -inclòs l'Estat espanyol- el debat sobre la dinàmica de creixement de les formacions polítiques de l'extrema dreta.

En el cas d'Espanya, l'emergència de Vox, amb dotze diputats al Parlament andalús i 24 al Congrés, i a l'espera dels resultats que aconsegueixi el 26-M a les eleccones municiales, autonòmiques (a dotze comunitats) i europees, el debat ha implicat un augment dels analistes i dirigents polítics que inclouen amb claredat els sectors més radicals de l'independentisme català al marc del ressorgiment de l'extrema dreta.

En aquest plantejament influeixen algunes actituds clarament racistes, xenòfobes i supremacistes expressades per diversos dirigents, entre ells el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, o l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert. També s'està tenint en compte el suport de formacions polítiques de la ultradreta europea als independentistes catalans més radicals, suports procedents de la Liga italiana o l'extrema dreta ultranacionalista de la regió belga de Flandes, i en el cas dels EUA, de personatges propers al Tea Party.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pan con tomate y jamón Ibérico, Club de fans del Juez Marchena..., 15/05/2019 - 13:35

El Carlismo retrógrado y meapilas de la Cataluña profunda se camufló en inocente catalanismo sentimental de aplecs sardanistas, juegos florales y collas castelleras... bajo ese disfraz "cultural" buenista, subyace el odio acomplejado y el fanatismo de la extrema derecha supremacista... basta con saber quienes eran "els avis" de algunos...

#3 M, Sabadell, 15/05/2019 - 13:20

Cada día se pone mas evidencia que el movimiento separatista catalán es mucho mas de extrema derecha que otros partidos calificados así.
Como prueba solo hay que ver sus declaraciones, sus actos, y sus comportamientos.

#2 Ribes, Hospitalet, Tabàrnia, 15/05/2019 - 11:42

El mito de los catalanes demócratas y los españoles fachas guardaba en su interior el huevo de la serpiente supremacista. Por mí pueden seguir reponiendo el vídeo de Pau Casals en la ONU presentando Cataluña como el origen del parlamentarismo, que ya no cuela tanta manipulación histórica, la diga quien la diga.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/05/2019 - 00:41

No es que se les asimile a la exrema derecha, es que SON extrema derecha. Otra cosa es que al separatista catalán le pierda su complejo de bueno y no que quiera reconocer que milita en una ideología xenófoba y racista. Si lo hiciese se le crearía un grave problema de identidad, una crisis existencial. Por eso no lo reconoce.