Confidencial · 5 de Juny de 2019. 00:10h.

La 'justícia’ de la ‘república'

Oriol Pujol, una altra vegada al carrer

La 'justícia’ de la ‘república'

Oriol Pujol Ferrusola, en una imatge d'arxiu

L'administració penitenciària de la Generalitat de Catalunya ha decidit permetre Oriol Pujol, condemnat a dos anys i mig de presó per corrupció, sortir cada dia de la presó. Aquesta decisió s'ha pres després que el jutjat de vigilància penitenciària anul·lés l'anterior concessió pel Govern català del tercer grau a Pujol. És a dir, que la Generalitat sembla disposada a donar un tracte de privilegi a aquest condemnat, al marge de les decisions judicials.

Aquest fet ha generat una gran preocupació a sectors molt influents de l'administració espanyola de justícia que, segons fonts judicials estatals, manté un escepticisme total pel que fa a les possibilitats que la Generalitat de Catalunya tingui la intenció d'aplicar la legalitat vigent a la seva gestió de l'administració penitenciària catalana. I aquest escepticisme, afegeixen aquestes mateixes fonts, és independent del partit que controli el Govern de l'Estat.

En la mateixa línia, aquest episodi planteja molts dubtes sobre el que pugui passar si, com sembla molt probable, els processats pels fets de la tardor del 2017, actualment sotmesos a judici, són finalment condemnats i es decideix que compleixin les seves eventuals condemnes a presons situades al territori de Catalunya. Aquesta situació també augmenta la desconfiança de l'administració de l'Estat sobre un suposat gir d'Esquerra cap a la moderació i cap a un tarannà de diàleg amb el Govern de Madrid, perquè la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, és d'Esquerra.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Mefisto, BARCELONA, 05/06/2019 - 17:43

Els propers condemnats, a Extremadura , a Murcia o a Ceuta!

#5 botifler1914, Vaterlux, 05/06/2019 - 17:35

Hay que, como mínimo, quitarle la competencia en prisiones a de Degeneralitat.

#4 Durán, Manresa, 05/06/2019 - 15:00

Aquesta situació es idonea per posar en guardia a l'Estat i començar a pendre mesures per cancelar competencies si mantenen la desobediencia continuada. Era d'esperar que aquesta colla continuessin amb la conspiració en els àmbits que depenen d'ells, pero el tema es prou greu com perque desde l'administració de justicia de l'Estat diguin prou

#3 Fart de vividors del procés, No som 7 M, 05/06/2019 - 11:31

A la republica BANANERA CATALANA els polítics presos poden surtir de la preso i els corruptes están sense jutjar (PUJOLONES). Pobre Catalunya!!

#2 El Sifoner, Castelló, 05/06/2019 - 11:13

Como deben de estar los condenados que ahora mismo están en prisiones de la CCAA catalana y que podrían estar en las mismas condiciones que este ciudadano privilegiado.