Publicitat
Confidencial · 9 de Desembre de 2019. 00:25h.

La nova UE no 'ens mira'

Catalunya, “afer intern" d’Espanya

La nova UE no 'ens mira'

Imatge d'una estelada al costat d'una bandera de la Unió Europea

Els canvis que s'han produït als principals òrgans de la Unió Europea (UE) no han modificat el criteri de Brussel·les sobre les reivindicacions de l'independentisme català. Així, el portaveu comunitari responsable de Justícia i Estat de dret, Christian Wigand, ha dit durant una roda de premsa que "la nostra posició és ben coneguda i no ha canviat; és un afer intern d'Espanya que ha de ser resolt d'acord al seu ordre constitucional”.

Aquesta posició és també una resposta a la petició, mitjançant una carta d'un grup d'eurodiputats, impulsada per Diana Riba, d'ERC, esposa de Raül Romeva, que la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, assumís les funcions d'un "mediador" a unes eventuals negociacions sobre el problema català per trobar una "solució política". En qualsevol cas, va aclarir Wigand, la carta tindrà una resposta formal.

Aquest plantejament de les noves autoritats comunitàries ratifica la posició assumida per la UE des de l'inici del procés sobiranista català: si Catalunya se separa d'Espanya, quedarà fora de la Unió, i de totes maneres, es tracta d'un "afer intern" de la administració espanyola. No hi ha canvis. Cal destacar que una de les primeres fake news de l'independentisme va ser la seva declaració, mantinguda malgrat els desmentits rotunds de la UE, que una Catalunya independent seguiria sent membre de la Unió.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M, POLINYA, 09/12/2019 - 13:17

A nadie le apetece apoyar proyectos derrotados y fuera de las leyes, solo podrían apoyarlo cuatro pringados fanatizados como ellos, o algún personaje que cobre y se aproveche de ellos.

#1 no soy nadie, barcelona, 09/12/2019 - 12:44

Pues venga, si es asunto interno, dos "guantas" con la mano abierta, aplicacion 155, recentralización de competencias; sanidad y edcuación, cierre de tv3% e ilegalización de partidos impresentables (aunque aquí cabrían algunos más de los que tengo en mente en un primer "arrebato")