Publicitat
Confidencial · 13 de Setembre de 2019. 00:11h.

La patronal, contra l'ANC

Per les llistes d'empreses afins

La patronal, contra l'ANC

Josep Sánchez Llibre, president de Foment, durant un acte de l'entitat

La principal patronal catalana, Foment del Treball, i l'organització de les petites i mitjanes empreses, Pimec, han carregat contra la iniciativa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de demanar als ajuntaments de Catalunya que només contractin les empreses afins als criteris independentistes. Segons el text de la campanya, es tractaria de contractar només "compres col·lectives de béns i de serveis oferts per les empreses inscrites al registre de proveïdors estratègics".

Foment del Treball i Pimec van criticar l'ANC per incitar al "boicot" empresarial des d'un plantejament "totalment irracional, anacrònic que no és propi del segle XXI". Foment va interposar una denúncia davant de l'Autoritat Catalana de la Competència per conducta anticompetitiva prohibida, i va demanar mesures cautelars davant dels jutjats mercantils, prèvies a la presentació d'una demanda per competència deslleial.

Així mateix, el secretari general adjunt i director del departament d'Economia de Foment, Salvador Guillermo, ha dit sobre la campanya de l'ANC que "és il·legal, perquè ho prohibeix la Unió Europea, i és discriminatori". El dirigent empresarial ha afegit que "a més, no té sentit, perquè el que han de fer els ajuntaments és contractar els millors serveis amb els millors preus".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Antonio , Hospitalet , 14/09/2019 - 14:18

Si hombre! los mejores servicios al mejor precio van a contratar, y el pellizco de comision que?

#1 Josep, Manresa, 13/09/2019 - 17:02

Respecte als ajuntament res a dir, ho impideix la UE.respecte a les decisions individuals,els hi agraeixo l, esforç,m han posat fàcil saber on no comprar...