Publicitat
Confidencial · 1 d'Agost de 2017. 00:20h.

La policia judicial no imputa ningú

Sí que pot actuar al marc d'una investigació

La policia judicial no imputa ningú

Agents de la Guàrdia Civil registrant una seu de Convergència

Les actuacions de la Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, pel que fa a la investigació oberta pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona sobre la preparació del referèndum d'independència, han provocat una considerable polèmica, en el sentit de plantejar-se que algunes de aquestes actuacions es puguin considerar il·legals.

Fonts judicials aclareixen que, d'una banda, la imputació és una decisió que afecta la situació processal d'un ciutadà, i que per tant, només pot ser presa per un jutge. El que fa en aquest cas la policia judicial és blindar amb la presència d'un advocat algunes declaracions que està prenent als investigats per evitar que poguessin ser anul·lades si el jutge posteriorment utilitza aquest material per imputar algun d'ells.

Les mateixes fonts afegeixen que, d'altra banda, la policia judicial pot prendre declaracions a qui consideri convenient, sense instrucció específica del jutge instructor, sempre que actuï dins del marc de la investigació que realitza aquest jutge i que li tingui informat de les actuacions que està realitzant, lliurant-li el material obtingut.

0 Comentaris

Publicitat