Publicitat

Que no hi hagi un tripartit a Catalunya

La por de Colau

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Ada Colau

Ada Colau és conscient que l'eventual opció d'una futura majoria parlamentària tripartida a Catalunya per governar la Generalitat, formada pels comuns, Esquerra i el PSC, seria una plataforma molt adequada per a la seva futura promoció política. En aquest sentit, l'alcaldessa de Barcelona valora de manera positiva l'estratègia de Pablo Iglesias, que ha portat el líder de Podem a una de les vicepresidències del Govern de l'Estat.

Per això, segons fonts dels comuns, Colau sol actuar de manera que, encara que no es pronunciï directament a favor d'aquest eventual pacte, no el perjudiqui en cap cas. L'alcaldessa pensa que el conglomerat que actualment lidera, els comuns, ha arribat ja molt probablement al seu sostre electoral, i té poques possibilitats d'anar més lluny.

El problema és que la decisió sobre aquest tripartit dependrà molt probablement d'Esquerra, i fonts d'aquesta formació consideren que, en aquesta situació, Oriol Junqueras decidiria que el PSC quedés fora, i apostaria per Junts per Catalunya. En aquest cas, l'encaix de Colau i els comuns per completar la majoria parlamentària seria molt difícil.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan Jose García, Cunit, 01/05/2020 - 10:52

Pero qué tripartito ni qué niño muerto..Si la recaudión fiscal cae un 70%,no podrían ni cobrar sus
nóminas..¿O sÍ?

#1 VRaptor, Alicante, 29/04/2020 - 01:15

Ojo que Ciudadanos ya dio una vez la campanada, igual repite.