Confidencial · 3 de Gener de 2019. 00:25h.

La predicció de 'Felipe'

Sense independència i menys autonomia

La predicció de 'Felipe'

Imatge d'una informació periodística amb la declaració de Felipe González

"Catalunya està més a prop de perdre autonomia que de guanyar la independència", va dir l'expresident del Govern espanyol Felipe González el passat mes de setembre durant un col·loqui amb el també expresident José María Aznar. I més recentment, l'octubre passat, va insistir a la mateixa tesi, afirmant davant del Cercle Empresarial Aragonès, a Saragossa, que "Catalunya està més a prop de veure retallat el seu autogovern que d'arribar a la independència".

Dirigents favorables a la independència, encara que del sector més moderat, opinen que, és molt probable que la predicció de González sigui totalment encertada, ja que, després de la contundent derrota del projecte independentista, s'estan fent passos cap a una certa normalitat institucional i política. I tot indica que, quan aquesta normalitat es consolidi, l'establishment espanyol iniciarà una ofensiva contra l'actual nivell d'autogovern de Catalunya.

Aquestes mateixes fonts consideren que aquesta ofensiva es dirigirà contra tres aspectes concrets i molt importants per a Catalunya: el control dels Mossos de'Esquadra, o una considerable disminució de les seves competències; un canvi molt notable pel que fa a l'estructura i funcionament dels mitjans de comunicació públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i finalment, una àmplia modificació del model català d'immersió lingüística de l'ensenyament.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ribes, Tabàrnia, 03/01/2019 - 10:21

Ojalá fuera así, pero no podemos esperar mucho de unas élites políticas que durante 40 años miraron hacia otro lado con aquello de "tú apóyame en Madrid, y haz lo que quieras en Cataluña". El interlocutor era Pujol.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/01/2019 - 00:08

Lo que dice en su último párrafo es no sólo necesario, sino urgente. Por su parte a los separatistas les dará igual, ellos nunca quisieron autonomía, ni la quieren, así que no tienen por qué lamentarse.