Publicitat
Confidencial · 17 d'Abril de 2019. 00:25h.

La pugna serà entre tres

Junqueras, Puigdemont i Mas

La pugna serà entre tres

Imatge d'arxiu de Puigdemont, Junqueras i Mas

Fins ara, la pugna pel futur lideratge del moviment independentista català semblava centrar-se a dos dirigents, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. Ara, segons l'evolució que experimenti el projecte de crear un nou partit de l'excoordinadora general del PDECat Marta Pascal, i d'altres dirigents moderats de la formació exconvergent, la situació podria canviar.

Si aquest projecte s’engega finalment i el nou partit està operatiu a partir de febrer de l'any proper, quan Artur Mas ja hagi complert la condemna d'inhabilitació per ocupar càrrec públic, pel que fa a la seva participació a l'intent de referèndum del 9 de novembre del 2014, és probable que calgui comptar amb l'expresident. Mas sembla disposat a tornar a la primera línia de l'activitat política, si les circumstàncies són propícies.

D'altra banda, també caldria tenir en compte que un enfonsament electoral -una hipòtesi no descartable- de Junts per Catalunya, a la propera sèrie de convocatòries electorals, i sobretot a les futures eleccions catalanes, encara no convocades, combinat amb una victòria d'Esquerra en aquesta sèrie electoral, podria provocar un desgast considerable de la figura de Puigdemont, la qual cosa qüestionaria el seu futur polític.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Santi F., BCN, 17/04/2019 - 19:10

Es difícil decidir cuál ha sido más nefasto para Catalunya.
Yo diría que hay triple empate.