Publicitat
Confidencial · 12 de Febrer de 2020. 00:15h.

La taula de diàleg, fum

La negociació real és PSOE-ERC

La taula de diàleg, fum

Imatge d'una reunió negociadora entre el PSOE i Esquerra

En principi, segons expliquen fonts del PSOE, la taula de diàleg entre les administracions catalana i espanyola que començarà a funcionar properament, és una concessió a la imatge -totalment falsa, és clar- que l'independentisme pretén donar d'aquestes negociacions, en el sentit que es tracta de converses entre dos estats. Com agrada dir els dirigents independentistes, un diàleg “de tu a tu”.

De fet, però, aquesta taula no tindrà gairebé cap incidència efectiva sobre les negociacions, encara que es tracta d'un símbol molt important per a l'independentisme.  D'aquesta manera, els dirigents independentistes poden vendre davant dels seus partidaris que han aconseguit que l'Estat espanyol assumeixi una negociació a un nivell d'igualtat amb Catalunya.

Fonts independentistes neguen que la taula sigui irrellevant, però sí que admeten que no té la importància que li estan donant els representants de Junts per Catalunya i del grup de Waterloo. Sí que diuen que la negociació més efectiva i més solvent és la que estan mantenint dirigents del PSOE amb representants del partit d'Oriol Junqueras. És possible, afegeixen, que els acords ERC-PSOE es portin després a la taula de diàleg per aparentar que són el resultat de la negociació d'aquest òrgan suposadament interestatal.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 01:02

Ciniqueras, que es quien dirige el cotarro a través de su perRufián, lo que va a negociar en la mesa, a parte de un referendum disfrazado, va a ser que Cum fraude lo eche a la calle de una manera u otra. Ese es su principal interés, de ahí su arrogancia y chulería cuando van supuestos periodistas a comérsela en el Hotel Lledoners.