Publicitat
Confidencial · 11 de Juliol de 2019. 00:15h.

La 'transparència' del Govern

La portaveu es burla dels mitjans

La 'transparència' del Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Budó durant la roda de premsa de dimarts passat

Sembla que el món d'irrealitat i ficció al qual viu el sector de l'independentisme català que controla el Govern de la Generalitat, ha provocat que els governants catalans hagin eliminat dels seus plantejaments polítics el concepte de la transparència informativa. És a dir, no tenen en compte que en un sistema democràtic els governants estan obligats a explicar la seva gestió als ciutadans que els trien, i els paguen el seu sou, i aquesta explicació es fa a través dels mitjans de comunicació.

En aquest sentit, diversos sectors polítics i periodístics catalans han estat molt crítics amb l'esperpèntica roda de premsa que va protagonitzar aquest dimarts passat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, després de la reunió de l'Executiu català que presideix Quim Torra. L'actitud de Budó va semblar més una patètica burla cap als representants dels mitjans que un compliment de la seva obligació democràtica d'informar sobre la gestió del Govern.

Budó, i el Govern al qual pertany, no entenen que informar a l'opinió pública no és una concessió que ells fan als ciutadans o als mitjans de comunicació, sinó una obligació en qualsevol sistema democràtic. És a dir, quan la portaveu compareix davant dels periodistes no els està fent cap favor, no compareix perquè vol, sinó perquè és la seva obligació. Es tracta de concepcions democràtiques elementals de les que semblen haver prescindit aquests governants, un fet que indueix a pensar en el nivell de transparència informativa que s'aplicaria a la fantasmagòrica república que diuen reivindicar.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 botifler1914, Waterlux, 11/07/2019 - 14:28

Posiblemente se malinterpreta su poca disposición, no es que haga un favor, es que el cargo le va enorme.