Publicitat
Confidencial · 18 de Juliol de 2017. 00:00h.

La UE puja la seva bel·ligerància

Juncker s'arrenglera clarament amb Madrid

La UE puja la seva bel·ligerància

Una estelada al costat d'una bandera de la Unió Europea

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, manté oficialment la seva neutralitat sobre la relació entre Catalunya i l'Estat espanyol, però fonts de l'eurocambra destaquen que el seu nou pronunicamiento sobre l'afer ha de ser entès com a un suport a la posició del Govern de Madrid.

Quan el Govern independentista de Catalunya està prescindint dels elements moderats per reforçar el seu compromís amb el referèndum, Juncker reitera amb total claredat que "quan una part del territori d'un Estat membre deixa de formar part d'aquest Estat, per exemple perquè es converteix en un estat independent, els tractats deixaran d'aplicar-se a aquest [nou] estat".

Així mateix, insisteix sobre el paper decisiu de l'Estat espanyol perquè una Catalunya independent pogués ingressar a la Unió Europea, ja que l'acord estaria "subjecte a la ratificació per tots els Estats membres", el que és una clara referència a la capacitat espanyola de vetar aquest eventual ingrés. Les mateixes fonts indiquen que, de fet, Juncker està collant els independentistes.

0 Comentaris

Publicitat