Publicitat
Confidencial · 16 de Juny de 2017. 00:05h.

La 'vendetta' dels jutges

No permeten que el Govern els avaluï

La 'vendetta' dels jutges

L'exjutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu

Els jutges catalans s'han negat que els funcionaris del Departament de Justícia, que dirigeix Carles Mundó, inspeccionin el seu treball per avaluar el funcionament dels jutjats, una negativa que a més ha estat avalada pel Consell General del Poder Judicial. Els jutges consideren que es tracta de competències que corresponen a aquest organisme, no a la Generalitat.

Fonts judicials destaquen que aquesta negativa, que ha estat molt ferma i contundent, podria tenir relació amb les declaracions de l’exjutge Santiago Vidal, que va amenaçar els jutges catalans amb fer llistes sobre els no favorables al nou estat català, per exercir represàlies sobre ells. I el diputat Lluís Llach també va amenaçar els funcionaris -els jutges ho són- que no compleixin amb la nova legalitat catalana.

Els funcionaris del Departament de Mundó pretenien, entre d’altres qüestions, accedir a les bases de dades que utilitzen els jutges a Catalunya, que s'han negat de forma terminant a permetre aquest accés. Les mateixes fonts diuen que bastants jutges sospiten de l'objectiu real d'aquesta actuació de la conselleria de Justícia i de l'ús que la Generalitat pugui fer de les dades aconseguides mitjançant aquest procediment.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat