Publicitat
Confidencial · 25 de Juliol de 2019. 00:40h.

La 'vendetta' lingüística

Quan es normalitzi la situació

La 'vendetta' lingüística

Pancarta en defensa de la immersió lingüística en català

L'actual ofensiva contra la llengua castellana dels sectors més ultres de l'independentisme català a l'àmbit lingüístic s'explicaria, segons algunes fonts independentistes, per la por d'aquests grups que, quan s'estabilitzi la situació política i institucional a Catalunya, l'establishment espanyol pugui incloure la qüestió lingüística a una eventual vendetta contra l'independentisme.

És a dir, tot i l'estratègia de gestos simbòlics, de campanyes mediàtiques i d'amenaces, els col·lectius més fanàtics de l'independentisme són conscients que el projecte independentista ha fracassat totalment, i que quan els poders de l'Estat considerin que la situació a Catalunya s’ha normalitzat, s'iniciarà una forta ofensiva contra l'actual nivell de l'autogovern català.

Aquesta ofensiva, segons confirmen fonts estatals, inclouria també els Mossos d'Esquadra i els mitjans de comunicació de la Generalitat, però l'objectiu prioritari seria el model educatiu de la immersió en català, i d’altres aspectes de la política lingüística de la Generalitat. Davant d'aquesta eventual vendetta, l'integrisme independentista estaria intentant reforçar les seves posicions a l'àmbit lingüístic.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Alien, Pluton, 26/07/2019 - 19:30

NO té por de què? De seguir creant barrufets indepes? En realitat m'heu fet el favor de la meva vida. Mani no hagués enviat els nens a la privada de luxe si no fóssiu tan ignorants i brètols. Gràcies a vosaltres el resultat ha estat excel.lent i els meus fills tenen ara en safata unes oportunitats que jo no vaig tenir.

#6 Protágoras, bcn.España, 25/07/2019 - 16:03

Terminar con la discriminación lingüística; un modelo que consagra que el colectivo catalanohablante pueda escolarizar a sus hijos en su lengua y los hispanohablantes no, no es hacer una ¿vendeta? es restaurar los fundamento de la democracia; la igualdad y la libertad.

#5 botifler1914, Waterlux, 25/07/2019 - 12:51

Es lo malo de usar una lengua como un arma, que cuando pierdes la guerra, has de entregar las armas.

#4 JAVIER, BARNA TOWN, 25/07/2019 - 12:41

¿Vendetta? lo dudo mucho, si están deseando pactar otra vez con un nuevo Pujol... no tienen remedio.

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalanismo secta destructiva, 25/07/2019 - 11:06

"Una eventual vendetta contra l'independentisme"

Me pido "depurador de maestros.cat..." plán de trabajo: retirada de suciedad amarilla de la vía pública. Butifarra, en las tres comidas, diana con lo mas cañero de los Pets y acostarse con els Segadors. Las clases por cuenta de Cucurull.

Ellos seran felices y a los niños los dejaran en paz