Publicitat
Confidencial · 11 d'Octubre de 2018. 00:25h.

La veritat sobre la ruptura

És la 'tercera via' contra la DUI

La veritat sobre la ruptura

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària del Parlament

La manera de complir la resolució del Tribunal Suprem que estableix la inhabiltación temporal dels diputats del Parlament processats per rebel·lia i empresonats, o amb ordre de presó, no és la causa fonamental de la ruptura del bloc independentista català. De fet, és només un pretext, que amaga l'existència de dues estratègies totalment oposades sobre el projecte de l'independentisme. És la tercera via contra la DUI.

D'una banda, Oriol Junqueras, com Esquerra, part del PDECat i de Junts per Catalunya (JxC) i el suport d'Òmnium Cultural, han reconsiderat, després del fracàs de la passada tardor, les seves posicions inicials, i ara creuen que la independència només serà possible quan les eleccions reflecteixin una majoria social suficient, que justifiqui una negociació amb l'administració espanyola sobre un eventual referèndum legal.

I de l'altra, Puigdemont, amb part del PDECat i de JxC, i amb el suport de Torra, la CUP, els CDR i l'Assemblea Nacional Catalana, creuen que és viable forçar una situació que generi un escenari similar al de setembre i octubre de l'any passat, el que permetria a l'independentisme una declaració unilateral d'independència (DUI) que, aquest cop sí, pogués comptar amb suports exteriors.

Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Martín, Barna, 11/10/2018 - 18:38

En una de les estratègies veig molta irresponsabilitat i poca intel·ligència.
I sobre tot, veig que falla el Factor Humà.

#3 Conclusió, Junctiontown, 11/10/2018 - 16:40

Ara ja tenim clar perquè han descarrilat: Una via de més i el guardagulles dins d'un maleter.

#2 Albert, BCN, 11/10/2018 - 10:26

Yo hace un año estaba preocupado de que se hiciese realidad la republica autoritaria de Puigdemont. Ahora en cambio disfruto viendo que eso no va a pasar, no hay mas que ver el espectaculo diario de estos iluminados que no dan ni una.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/10/2018 - 00:49

Empieza el banquete y no habrá carne para todos.

#1.1 prenda, manra, 11/10/2018 - 22:30

ostres igual que jo, estaba de lluna de mel i vaig treure tot el que em van deixar de la caixa, i els guiris em demanàven al respecte, i els hi vaig dir no tenen collons!! Ara fa riure però al seu moment jo estava acollonit!