Publicitat
Confidencial · 20 de Març de 2019. 00:15h.

L'agència Fitch no ho veu clar

Preveu "majors tensions a Catalunya"

L'agència Fitch no ho veu clar

Imatge de la seu de l'agència de qualificació Fitch a Nova York

Fitch, que amb S & P Global Ratings i Moody 's, és una de les tres grans agències internacionals d'avaluació del risc financer d'un estat, és a dir, de la seva solvència per afrontar els seus deutes, ha fet una anàlisi sobre la situació d'Espanya, especialment relacionat amb la convocatòria d'eleccions generals per al proper 28 d'abril, i aquest informe té en compte la incidència del conflicte de Catalunya sobre l'evolució de la solvència de l'Estat pel que fa al seu deute.

L'agència Fitch valora com a “incerta" l'estabilitat política espanyola després de les eleccions generals, i considera que hi haurà un enduriment dels partits polítics de l'oposició sobre el problema de Catalunya. En aquest sentit, s'alerta de l'impacte que tindria a la qualificació creditícia d'Espanya una possible intensificació del conflicte a Catalunya que impliqués un deteriorament de la situació macroeconòmica. Es considera que aquesta postura de l'oposició "augmentaria les tensions" i, per tant, la inestabilitat i les incerteses polítiques i socials.

També s'afirma que les sessions del judici contra els dirigents independentistes pels fets de la tardor del 2017 estan contribuint actualment al fet que els partits de l'oposició constatin un augment de la seva popularitat fora de Catalunya, pel seu actiu rebuig a l'independentisme català. Aquesta tendència s'incrementarà quan comenci oficialment la campanya electoral i, segons Fitch, augmentarà les dificultats per aconseguir els acords que permetin una majoria parlamentària per formar el nou Govern després del 28-A.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 K3nny, Bcn, 20/03/2019 - 12:51

Home és clar ! Catallunyà mo pot emetre deute al mercat de bons tradicional des de fa anys, ningú confia en els nacionalseparatistes, només ells mateixos, els endogàmics. El capital no té sentiments pobrets .... jajaja.
Comença la fase 2: El desmantellament total. Ràpid ràpid...tenim pressa !