Publicitat
Confidencial · 13 de Setembre de 2019. 00:10h.

L’altra "desafecció"

Els independentistes amb els seus partits

L’altra "desafecció"

Una imatge de la concentració de la Diada a la plaça d'Espanya a Barcelona

Al novembre del 2007, el llavors president de la Generalitat, José Montilla, va advertir durant una conferència que va pronunciar a Madrid sde la possibilitat d'una "desafecció creixent" de part de la societat catalana pel que feia al projecte d'Espanya. "Crec que la primera prova de lleialtat institucional és advertir de les greus conseqüències polítiques a mitjà i llarg termini d'una greu desafecció emocional de Catalunya cap a Espanya i les institucions comuns", va dir.

Ara, alguns dirigents independentistes moderats comenten amb ironia que s'està produint una altra desafecció. En aquest cas, afegeixen, es tractaria de l'allunyament, cada vegada major, entre les bases independentistes catalanes i els partits que diuen representar l'independentisme. És a dir, el comportament de la majoria dels dirigents polítics d'aquest àmbit ha decebut profundament els militants.

Una conseqüència d'aquesta nova desafecció ha estat el fracàs de la Diada de dimecres passat, la commemoració de la qual va tenir la menor participació des que el 2012 es va iniciar el procés sobiranista a Catalunya. De fet, la plataforma que va convocar la manifestació del passat dia 11, l'Assemblea Nacional Catalana, ha criticat de manera reiterada els partits catalans independentistes, per considerar que actuen amb criteris simplement autonomistes.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 El Caudillo, El Ferrol del Caudillo, 13/09/2019 - 15:31

Ay los desafectos... porque con los tibios y los indiferentes aún se puede lidiar...

#1 Calvet, Sant Joan Despi, 13/09/2019 - 11:48

Bon dia. En estas cosas para como con los cuernos, que el que los lleva es el ultimo en enterarse. Pues con los "feligreses" del independentismo pasa lo mismo, que son los últimos en enterarse de que les han estado tomando el pelo desde el principio. Y es que ya lo dicen: el amor es ciego.