Publicitat
Confidencial · 23 de Setembre de 2019. 00:27h.

L’ANC fracassa contra ERC

Junqueras manté el gir cap al realisme

L’ANC fracassa contra ERC

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, durant un acte de la plataforma

Tot i que el conflicte ha estat força subterrani, la realitat és que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va intentar boicotejar el gir d’Esquerra cap a la moderació i el realisme polítics. Les instruccions per a la realització d'aquest gir van ser llançades per Oriol Junqueras des de la presó de Lledoners, i executades, bàsicament, per Pere Aragonès.

Fonts d'Esquerra asseguren que les pressions van ser molt fortes, però l'ANC va fracassar de manera contundent. La direcció del partit de Junqueras està convençuda que el futur del projecte independentista passa per la via de la negociació, prescindint d'operacions unilaterals. Afegeixen que el fiasco independentista de la tardor del 2017 és un precedent que no ha de repetir-se.

L'ofensiva de l'ANC per propiciar una marxa enrere de la nova estratègia d'Esquerra va xocar amb la fermesa de Junqueras i el seu equip, i a més, el fracàs de la recent commemoració de la Diada, una commemoració organitzada per la plataforma que presideix Elisensa Paluzie, va donar arguments al partit per mantenir les seves posicions. En qualsevol cas, l'ANC ha demostrat que la seva influència política està sota mínims.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Un musclu, Bcn, 23/09/2019 - 14:26

I que diu la lacrimosa de la Rovira?