Publicitat
Confidencial · 12 de Febrer de 2018. 00:00h.

L'atzucac afavoreix el 155

Risc que es ‘normalitzi’ la situació

L'atzucac afavoreix el 155

Imatge de l'hemicicle del Parlament de Catalunya

Els últims moviments sobre la crisi política a Catalunya indiquen que la situació de bloqueig podria mantenir-se durant força temps, ja que el termini de dos mesos per convocar unes noves eleccions està paralitzat, i l'expresident Puigdemont insisteix a forçar la seva investidura fins i tot mitjançant actuacions il·legals, la qual cosa provocaria una actuació immediata de la justícia espanyola.

Per tant, sembla que el control de la Generalitat per l'administració espanyola, mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, es mantindrà durant un termini de temps molt més ampli del previst. Cal tenir en compte que el Senat va autoritzar l'Executiu de l'Estat a mantenir aquesta aplicació fins que prenguin possessió els membres del nou Govern de la Generalitat, la qual cosa  sembla mol llunyana ara per ara.

Fonts d'ERC opinen que el risc que es corre amb el manteniment d'aquesta situació de bloqueig institucional, és que sectors cada vegada més amplis de la població comencin a considerar com a normal i habitual el control de la Generalitat des de Madrid, la qual cosa seria molt perillosa per al futur de l'autogovern de Catalunya.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat