Publicitat
Confidencial · 27 de Març de 2020. 00:25h.

L'autogovern, qüestionat

La Generalitat, irrellevant a l'epidèmia

L'autogovern, qüestionat

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

A diversos ambients de l'establishment madrileny s'està analitzant amb interès la total irrellevància de la Generalitat de Catalunya en la gestió de l'ofensiva contra l'emergència de l'epidèmia del coronavirus. I alguns membres d'aquests sectors socials destaquen que, quan l'administració catalana ha intentat intervenir, l'única cosa que ha fet ha estat posar obstacles a la cción del Govern de l'Estat.

Aquestes mateixes fonts destaquen el perill i el risc que corre l'autogovern català, davant de la possibilitat que aquestes posicions puguin generalitzar-se entre les formacions polítiques i les institucions espanyoles. De fet, el que s'està plantejant és un qüestionament total del mateix sistema d'autogovern, atesa la seva irrellevància davant d’un problema tan greu com el generat pel coronavirus.

És a dir, el que està passant a Catalunya amb aquesta epidèmia està donant pistonada a les posicions, fins ara minoritàries, d'alguns influents sectors de l'establishment espanyol, en el sentit que, potser, hagi arribat el moment de rectificar l'opció territorial de l'Estat de les autonomies, decidida durant la transició espanyola. Aquests sectors estan mirant cap a França, l'estructura territorial de la qual podria ser un model.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Perplex, barcelona, 27/03/2020 - 18:58

Autonomiás igual a desunión + duplicidades + pesebres partidistas y derroche sin fin....

#7 Pepitox, Barcelona, 27/03/2020 - 18:24

Claro que sí, una vez pasado esto hay que afrontar la reforma constitucional y suprimir las comunidades autónomas. Se acabó el chiringuito.

#6 Laughter, L'H - España, 27/03/2020 - 17:36

Está claro, hay demasiados intereses y pesebres montados. La oposición sería furibunda, no solo por los virreyes separatistas de Cataluña y País Vasco, sino también por los reyezuelos de todas y cada una de las demás taifas. Dicho esto, me gustaría ver derogado este engendro que lo único que ha traído ha sido división y derroche de recursos.

#5 natxetebcn, bcn, 27/03/2020 - 13:45

No creo que eso pase. las autonomias no se van a tocar

#4 Galba, Barcelona, 27/03/2020 - 13:45

Si alguna cosa ens esta ensenyant aquesta epidèmia es la futilitat de les autonomies: 20 comités d'experts, 14 apps per fer lo mateix, cinquanta projectes de recerca de "chicha y nabo", tothom mirant per si mateix, oportunistes de tota mena que surten com bolets... Un desastre total.