Publicitat
Confidencial · 8 de Febrer de 2019. 00:03h.

L'avantatge de Junqueras

La presó 'prestigia' més que Waterloo

L'avantatge de Junqueras

Junqueras amb Puigdemont, en una imatge d'arxiu

No és una casualitat que el màxim dirigent d'Esquerra, Oriol Junqueras, hagi començat una clara ofensiva política contra Puigdemont -des del diari francès Le Figaro-, coincidint amb els dies previs a l'inici del judici al Tribunal Suprem espanyol contra els dirigents independentistes procesados per intentar fer efectiva la independència.

El que s'està plantejant actualment a Catalunya és el futur control del poder de la Generalitat mitjançant una victòria en les pròximes eleccions catalanes, la convocatòria de les quals és impredictible a hores d’ara. I Junqueras ha de capitalitzar electoralment el fet que, després de la declaració d'independència, ell es va quedar a Catalunya i va afrontar les seves responsabilitats judicials, mentre que Puigdemont va fugir a l'estranger.

Els estrategs d'Esquerra són conscients que aquesta imatge és demolidora per a Puigdemont, perquè la sensibilitat del votant sempre serà molt més favorable a qui dóna la cara davant de l'Estat que a qui fuig de la justícia. No hi ha color, i en aquest sentit, Junqueras té un gran avantatge sobre Puigdemont, i ara espera traduir-la a vots quan hi hagi eleccions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Veciana, Barcelona, 08/02/2019 - 15:28

Es deia el mateix abans de les eleccions però les va guanyar el PEDOCAT o JCC o com es digui.

#2 Yo, BARCELONA, 08/02/2019 - 15:00

Independentistas, se acabó el chollo y ahora lo vais a pagar. Vuestra deslealtad y fanatismo ha tocado fondo

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/02/2019 - 00:14

Ciniqueras ha hecho de la necesidad virtud. Así lo tiene fácil en las próxima selecciones para pasarle por delante a Trilemont, un fugitivo de la justicia que vive a cuerpo de rey en un casoplón. Pero no te fíes Cini, que Trile es eso, puro trile, y en cualquier momento te da el cambiazo. Acuérdate de la última vez.