Publicitat
Confidencial · 3 de Desembre de 2019. 00:00h.

Legislatura provisional

Si Sánchez pacta amb Esquerra

Legislatura provisional

Imatge d'una reunió entre els negociadors d'Esquerra i del PSOE

Molts dirigents del PSOE contraris als pactes amb Podem i Esquerra per a la investidura de Pedro Sánchez com a cap del futur Executiu estatal, estan advertint el mateix Sánchez de la considerable inestabilitat d'un Govern espanyol recolzat per Podem i per Esquerra (amb EH Bildu inclòs). Aquesta situació provocaria, segons opinen fonts socialistes, que la legislatura fos molt curta.

Una de les amenaces per a l'estabilitat procediria de la possibilitat que les properes eleccions catalanes siguin convocades en qualsevol moment. Aquesta convocatoría obligaria ERC a ser més independentista que ningú, davant de la previsible ofensiva de Junts per Catalunya i Puigdemont, la qual cosa provocaria contínues pressions sobre el Govern del PSOE, que hauria d'anar cedint o donar per finalitzada la legislatura.

Fins i tot si les eleccions catalanes triguessin a convocar-se, Esquerra hauria de justificar el seu suport al PSOE, la qual cosa l'obligaria a radicalitzar-se i pujar progressivament el nivell de les seves exigències al Govern de l'Estat. D'aquesta manera, la legislatura tampoc no podria mantenir-se durant molt de temps. Així mateix, és previsible que part d'aquestes exigències comptin amb el suport de Podem, molt interessat a no perdre terreny a Catalunya. És a dir, amb el pacte entre entre el PSOE, Podem i ERC, és molt possible que la legislatura fos curta i conflictiva.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat