Publicitat

Els pactes amb el PSOE tenen caducitat

L'error d'ERC

Imatge d'una reunió negociadora entre delegacions del PSOE i d'ERC

La direcció d'Esquerra està actuant en els seus contactes amb el Govern espanyol amb l'objectiu d'aconseguir uns acords que serveixin com a una solució, més o menys definitiva, per al conflicte català. És a dir, Junqueras busca un pacte que estableixi  les característiques fonamentals del futur encaix de Catalunya a les estructures territorials de l'Estat espanyol.

Fonts del PSOE asseguren sobre aquest afer que la posició d'ERC s'origina per a un malentès, del qual s'estan aprofitant en el seu benefici els dirigents socialistes. Es tracta que, de fet, el Govern espanyol afronta la negociació simplement com a una manera d'aconseguir que l'Executiu de Sánchez es garanteixi una majoria parlamentària que sigui suficient per mantenir-se.

En aquesta línia, quan el PSOE tingui garantida l'aprovació dels pressupostos de l'Estat, el diàleg amb l'independentisme català haurà perdut la seva utilitat. Per tant, i aquest aspecte és destacat per les fonts socialistes, el Govern de Madrid tindrà ja llavors pocs elements que l'obliguin a complir els compromisos que hagi pogut pactar amb els independentistes. És a dir, sembla que Esquerra vol arribar massa lluny.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Joan Grau Mateu, Gandesa, 19/02/2020 - 08:11

ERC s'ha proposat demostrar que els espanols són capaços de complir un pacte.
Així els hi anirà.

#3 Eduardro, bcn, 18/02/2020 - 11:44

Cuidado con Pedrito, que no es Marianin.... Pedro es un encantador de serpientes y funciona como los indepes, no es un tarugo ultra rígido como Rajoy.... Si Pedro ha llegado donde ha llegado y superado todo lo que ha hecho, no es una buena idea minusvalorarlo.

#2 a quien corresponda, Barcelona, 18/02/2020 - 09:22

El independentismo en masa debería votar a Puigdemont y dar una lección a los traidores de ERC.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/02/2020 - 01:17

Entre trileros anda el juego.