Publicitat
Confidencial · 24 de Gener de 2020. 00:20h.

Les armes del 20 de setembre

Per què estaven a cotxes patrulla buits?

Les armes del 20 de setembre

Un dels cotxes patrulla de la Guàrdia Civil destrossat el 20 de setembre del 2017

El 20 de setembre del 2017, quan milers de persones es van manifestar davant de la seu del Departament d'Economia de la Generalitat, mentre era registrat per una comissió judicial integrada per efectius de la Guàrdia Civil i una secretària del jutjat que havia ordenat aquesta actuació, es va produir un fet que encara no ha estat aclarit: hi havia armes d'aquest cos dins d’ alguns dels seus cotxes patrulla que van ser destrossats pels manifestants.

Durant el judici al Tribunal Suprem pels fets de la tardor del 2017, inclòs aquest assetjament massiu a la comissió judicial que va registrar el Departament d'Economia, es va parlar de l'afer, però ni es va aprofundir ni es va intentar aclarir-ho. I ara s'han realitzat ja diverses sessions del judici a l'excap dels Mossos d'Esquadra durant aquells moments, Josep Lluís Trapero, i d’altres directius del cos. Tampoc no s'ha aclarit res sobre aquesta qüestió.

Fonts judicials es plantegen diverses preguntes: Per què no s'intenta aclarir una qüestió aparentment tan greu com aquesta? Ha investigat aquest afer la Guàrdia Civil? I si ho ha fet, quins són els resultats de la recerca? S'han produït arrestos per deixar armes dins d'un cotxe sense cap control en aquelles circumstàncies? Quina és la raó que ni els fiscals, ni els advocats defensors, ni cap testimoni hagin intentat explicar aquest episodi?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 E.Pujol, Brusel.les, 24/01/2020 - 16:00

Docs està ben clar,les va deixar allà el mateix senyor del CNI que em perseguia en patinet.Sempre m´ho diu Napoleó, vull dir el MHP de debò quan el visito aquí a Flandes( Bèlgica no existeix,el mateix que Ecspanya).