Publicitat
Confidencial · 1 d'Abril de 2020. 00:05h.

Les eleccions s'allunyen

L'epidèmia condiciona la convocatòria

Les eleccions s'allunyen

Paperetes electorals a un centre de votació

L'única referència solvent sobre la realització de les properes eleccions catalanes que es té fins ara, l'havia proporcionat el president Torra, al qual correspon fer la convocatòria. Torra havia declarat que convocaria els comicis immediatament després que s'aprovés el projecte de pressupostos de la Generalitat.

Tanmateix, la crisi sanitària provocada pel coronavirus ho està canviant tot, incloses les previsions sobre el futur escenari polític català. En aquesta línia, és clar que a hores d’ara és impossible fer càlculs sobre la data electoral, ja que aquesta qüestió dependrà del final de l'actual emergència sanitària i de les seves conseqüències.

En qualsevol cas, sembla evident que l'epidèmia provocarà que la convocatòria s'allunyi, perquè quan finalitzi l'emergència, la prioritat serà la recuperació no només sanitària, sinó també econòmica i social. I quan s’engeguin i s'apliquin programes viables en aquests àmbits, haurà arribat el moment de parlar de probables dates electorals a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Juan Jose García, Cunit, 01/04/2020 - 21:30

La recuperacion podría tardar más que una legislatura,y las condiciones ambientales empeorar enormemente.