Publicitat
Confidencial · 13 de Juny de 2018. 00:00h.

Les empreses no tornen

Preocupa el futur econòmic de Catalunya

Les empreses no tornen

El Banc Sabadell i CaixaBank són dues de les entitats que han canviat la seva seu social

Els principals lobbies i gestors empresarials catalans estan constatant, ara per ara, amb gran preocupació, que les nombroses companyies que van traslladar la seva seu social fora de Catalunya durant els intents d'aplicar la fase final del projecte independentista no han fet cap senyal que estan pensant en la tornada.

Fonts empresarials diuen que, tot i la posició oficial de l'independentisme en el sentit que aquesta fet no afecta l'economia catalana, la realitat és que si aquestes companyies segueixen fora de Catalunya, l'impacte a mig termini sobre el teixit econòmic i financer català pot ser molt negatiu. I tot i que la situació comença a normalitzar-se, no tornen.

Les mateixes fonts recorden que l'agitació independentista al Quebec, amb dos referèndums sobre la independència, va provocar una important sortida d'empreses de Mont-real, moltes de les quals es van instal·lar a Toronto. La gran majoria no ha tornat, i les conseqüències sobre l'economia del Quebec han estat molt negatives.

Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 La Mare Superiora, Liechtenstein, 13/06/2018 - 16:48

No compari,escolti.

#3 Veciana, Barcelona, 13/06/2018 - 16:47

Unos se llevan la pasta a Suiza y Andorra y otros la sede de su empresa a otro punto de España.

#2 botifler1914, Sinitaca, 13/06/2018 - 13:57

Pues claro que no vuelven... hasta que el pruces este muerto, enterrado y olvidado.

#1 Mefisto, BARCELONA, 13/06/2018 - 11:07

Es molt lamentablE, però ja els està bé. L'empresariat català i la seva posició "neutral" al llarg del procès ("que lo resuelvan ellos"), va ser tan vergonyosa como funesta. Començant per Fainé i Oliu. NO SEREM INDEENDENTS MAI, PERÒ SÍ BASTANT MÉS POBRES. NO PODREM NI COMPRAR LLAÇOS GROCS.