Publicitat
Confidencial · 24 d'Abril de 2019. 00:30h.

Les empreses no tornen

Problema per a l'economia catalana

Les empreses no tornen

Muntatge gràfic sobre les seus del Banc Sabadell i CaixaBank

Tot i que els dirigents independentistes van intentar minimitzar la sortida massiva d'empreses de Catalunya durant les jornades més tenses de la tardor del 2017, en el marc de l'intent de fer efectiva la independència de Catalunya, la realitat és que la gran majoria d'aquestes companyies, sobretot les que tenen un major pes financer, no han tornat a Catalunya.

Aquesta situació suposa un impacte molt negatiu per a l'economia catalana, no només perquè tota l'activitat de direcció i decisió d'aquestes empreses està ara mateix fora de Catalunya, sinó per les conseqüències que té sobre la imatge de l'economia catalana el fet que la majoria de les grans empreses hagin hagut d'abandonar el territori català.

Sobre aquest afer caldria tenir en compte l'anomenat efecte Mont-real, que es refereix a la massiva sortida d'empreses de Mont-real, la capìtal del Quebec, cap a la ciutat de Toronto, a conseqüència de les tensions independentistes. Segons l'Institut Econòmic del Quebec, durant les últimes dues dècades s'ha perdut el 30% del teixit empresarial del territori.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pepe, Alacant, 24/04/2019 - 18:49

Esas empresas se fueron a causa de la inestabilidad política, si ésta continúa, no hay ningún motivo para especular con que vayan a volver.