Publicitat
Confidencial · 12 de Desembre de 2019. 00:10h.

Les 'fake news' de Bosch

Diu que la UE veu bé la independència

Les 'fake news' de Bosch

El conseller de la Generalitat i dirigent d'ERC, Alfred Bosch, a 'TV3'

Alguns dirigents independentistes deformen la realitat fins entrar clarament a l'àmbit no només dels fets alternatius, sinó de les fake news. És el cas d'Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior de Govern de la Generalitat, que ha dit a TV3 que la Unió Europea (UE) s'està acostant a les tesis independentistes, tot i que no ha proporcionat cap dada. I en aquesta línia, ha assenyalat que "Catalunya està present a tots els parlaments europeus i a les Nacions Unides. Això no és un afer intern, i Europa s'està movent".

Aquest plantejament del conseller Bosch és sorprenent, ja que el portaveu comunitari responsable de Justícia i Estat de dret, Christian Wigand, va declarar recentment durant una roda de premsa que "la nostra posició [sobre el cas de Catalunya] és ben coneguda i no ha canviat; és un afer intern d'Espanya que ha de ser resolt d'acord al seu ordre constitucional".

A més, Bosch, en altres declaracions anteriors, va entrar al terreny de les contradiccions entre les paraules i els fets, una cosa molt habitual a l'independentisme català. Així, durant una entrevista a Ràdio 4, va criticar el delicte de sedició, i va dir que és el mateix que va servir per condemnar Mahatma Gandhi. El conseller, però, no va parlar de l'encaix entre les posicions de Gandhi i els greus disturbis protagonitzats recentment per l'independentisme català a diversos punts de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 juan, BCN, 12/12/2019 - 19:14

Efectivanmente Europa se mueve, está demostrado por los geólogos en tectónica de placas. Son movimientos difíciles de medir y casi imposible de apreciar a simple vista. Bueno, todos las placas se mueven.

#1 no soy nadie, barcelona, 12/12/2019 - 08:10

bah!, venga, que pase por caja y se vaya a casa, ya se ha ganado los garbanzos