Publicitat
Confidencial · 19 de Juny de 2018. 00:25h.

Les 'fake news' de Torra

Borrell, el català i el Parlament Europeu

Les 'fake news' de Torra

El president Torra, al Parlament

Sembla que la difusió de notícies falses, les fake news, no és un sistema utilitzat -segons diuen algunes autoritats i mitjans de comunicació d'Europa i els EUA- exclusivament pels sectors afins al president rus, Vladímir Putin, sinó que també és un mètode que de vegades practica l'actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Així, Torra va acusar recentment el dirigent socialista Josep Borrell, expresident del Parlament Europeu i actual ministre d'Exteriors del Govern espanyol que presideix Pedro Sánchez, de "no permetre que es pogués parlar en català al Parlament Europeu". De fet, quan Borrell presidia l'eurocambra, va aconseguir que els ciutadans puguin dirigir-se a les institucions de la Unió Europea (UE) utilitzant el català.

La contestació a Torra del ministre socialista va ser contundent: "Diu Torra que em vaig oposar al fet que la llengua catalana pogués ser utilitzada a la UE. Hauria de saber que el meu vot de qualitat com a president del Parlament Europeu va desfer l'empat entre qui estaven a favor i en contra que els ciutadans poguessin utilitzar el català per dirigir-se al Parlament Europeo.Y ara qualsevol ciutadà pot dirigir-se en català a totes les institucions europees. De veritat no ho sabia?".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 catafracto, Barcelona, 19/06/2018 - 11:10

Torra es un patán tractoriano que, como muchos indepas, se inventa su propia realidad y se la cree.