Publicitat
Confidencial · 18 de Setembre de 2019. 00:24h.

Les omissions de Torra

Només parla d'Espanya i no dóna sortides

Les omissions de Torra

Imatge d'arxiu del president Torra

Les tensions entre les formacions independentistes i l'absència de posicions unitàries estan obligant el president Torra a realitzar intervencions amb un escàs contingut polític, i prescindint de qüestions que a hores d'ara són molt importants per al moviment independentista. A més, Torra, té por d’empipar d’altres dirigents o col·lectius, i per tant, prefereix mirar cap un altre costat, dedicant-se a criticar l'Estat espanyol, però sense plantejar cap alternativa al moviment independentista.

Un exemple d'aquesta situació va ser la declaració institucional del president amb motiu de la recent commemoració de l'última Diada. Durant aquesta intervenció, Torra va evitar referir-se al principal afer que té plantejat a hores d'ara l'independentisme català: la resposta que donarà a la sentència del judici contra els dirigents independentistes processats pels fets de la tardor del 2017.

Aquesta omissió, aparentment sorprenent, està causada per les fortes divisions que aquest afer està generant a l'independentisme. Aquesta situació va provocar que aquest mateix dimarts, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, admetés que no hi ha "una proposta concreta sobre la taula". Va afegir que el Govern no s'ha plantejat la celebració d'un nou referèndum, ni la convocatòria d'eleccions, ni tampoc un Executiu de concentració. "No hi ha aquestes accions concretes sobre la taula", va dir, i va reconèixer que "encara no podem dir quin és el posicionament del Govern".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat