Publicitat

Opcions de Madrid si hi ha disturbis

Les quatre amenaces

Banderes espanyoles durant una manifestació

Encara que l'eventual aplicació a la Generalitat de Catalunya per l'administració espanyola de l'article 155 de la Constitució atreu totes les polèmiques, la realitat és que l’Executiu estatal en funcions que presideix el líder del PSOE, Pedro Sánchez, té tres opcions per afrontar un eventual agreujament de la situació catalana.

Una és l'aplicació de la llei de cossos i forces de seguretat de l'Estat del 1986, que estableix que "quan en la prestació d'un determinat servei o en la realització d'una actuació concreta concorrin, simultàniament, membres o unitats de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i de la policia de la comunitat autònoma, seran els comandaments dels primers els que assumeixin la direcció de l'operació".

Un objectiu similar, el control dels Mossos d'Esquadra per les forces de seguretat estatals, s'aconseguiria amb l'aplicació de la llei de seguretat nacional, del 2015. I finalment, l'administració espanyola té la possibilitat de declarar l'estat d'alarma, el d'excepció o el de setge, desenvolupats per la llei orgànica 4 / 1981. L'estat d'alarma ja ho va aplicar el 2010 el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del Ministeri de l'Interior. Es va fer a causa d'una vaga de controladors aeris, que van ser militaritzats.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Manuel, Barcelona, 11/10/2019 - 14:53

Hace tiempo que el Gobierno deberia haber aplicado el 155 es una verguerza la actuacion del Gobieno

#2 Veciana, Barcelona, 10/10/2019 - 15:18

Se lleva la mala fama el PP pero esas cosas sólo las hacen los sociatas,sin despeinarse además.

#1 Didac, Barcelona, 10/10/2019 - 15:17

Qualsevol opció serà benvinguda per aplacar d'una vegada aquesta divisió i enfrontament que els sediciosos comandats pel pastisser-boig a través del seu titella torrat aplica per destruir la pau social. Ara convé una sentencia dura i estricte, una eurordre per caçar els fugitius i sobretot una dosis generosa de xarop de trena a qualsevol rebel