Publicitat
Confidencial · 13 de Setembre de 2017. 00:23h.

Les raons del 'no' de Colau

Por de la justícia i càlcul electoral

Les raons del 'no' de Colau

Ada Colau a l'Ajuntament de Barcelona

La negativa inicial, tot i que amb dubtes i vacil·lacions, de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a cedir la infraestructura municipal de la ciutat per a la realització de l'eventual referèndum del proper 1 d'octubre, que està provocant una considerable polèmica, s'ha justificat oficialment per la declaració d'il·legalitat de la consulta. Les raons reals, però, són altres.

Segons fonts dels comuns, el primer objectiu de Colau, que malgrat tot manté encara una considerable ambigüitat, és esquivar una eventual acció judicial que pogués acabar amb una condemna d'inhabilitació per ocupar càrrec públic, la qual cosa qüestionaria, ara per ara, les seves aspiracions polítiques per al futur.

La segona raó d’aquesta ambigüitat és que dins dels comuns conviuen posicions molt diferents sobre aquest afer, i Colau no vol provocar enfrontaments que puguin posar en perill l'estabilitat del conglomerat polític que dirigeix quan es preveu una convocatòria electoral a Catalunya després del fracàs del referèndum.

0 Comentaris

Publicitat