Publicitat
Confidencial · 27 de Juny de 2019. 00:25h.

"L'espanyola aquesta ..."

El tarannà ètnic de l'independentisme

"L'espanyola aquesta ..."

Imatge d'arxiu d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

"... La bruna, l'espanyola aquesta ...", va ser una de les expressions utilitzades fa dies per la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, per referir-se durant una roda de premsa a una periodista les preguntes de la qual no li agradaven. El to de Paluzie ha provocat inquietud entre sectors de l'oposició a l'independentisme català.

Aquestes fonts consideren que, amb aquesta despectiva manera de parlar de la periodista, Paluzie està ja obrint la porta a la utilització d'un llenguatge de tarannà etnicista, ja que, amb criteris periodístics objectius, és absolutament irrellevant la nacionalitat de l'informador que planteja una pregunta durant una roda de premsa.

Així mateix, destaquen que el problema de la reacció de Paluzie no és només que utilitzés insults parlant de la periodista, sinó que la identifiqués com a “… l'espanyola aquesta ...". La situació pot interpretar-se amb més claredat si s'imagina la hipòtesi que un dirigent polític estatal hagués parlat durant una roda de premsa a Madrid de manera insultant sobre una periodista de Catalunya, utilitzant a més despectivament l'expressió "... la catalana aquesta ...".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/06/2019 - 17:59

A veces me sorprende usted Sr. Rius. por su ingenuidad Tengo la sensación que no se ha movido usted demasiado con gente de ERC o la CUP. Yo sí Le puedo asegurar que el racismo y supremacismo están en su base. Hispanófobos lo son el 95% de ellos.

#2 Telamarinera , Vng, 27/06/2019 - 17:43

Bendito proces. Cuanto nos ayuda a identificar el futuro q nos tenían preparado!!
Hablar??? Si, para Crear la Cataluña de siempre: dos culturas, dos lenguas y dos naciones., de libre elección; y una Administración bilingüe.
No quiero renuncien a su “modo de vivir” , yo tampoco.

#1 JOSE MASSAGUE VENDRELL, Barcelona, 27/06/2019 - 10:36

¿Y de eso se sorprenden? ¿Que dijo de los españoles el Chistorra?